Jdi na obsah Jdi na menu

Venkovní dveře

Venkovní dveře jsou velice důležitým doplňkem dnešních interiérů i venkovního vzhledu. Venkovní dveře jsou ve většině případů velice masivní, na rozdíl od vnitřních dveří. Existují jak dřevěné, tak plastové dveře.

 

venkovní dveře

 

Dveře musí sedět přesně k ostatním částím domu, takže pokud máte plastová okna, tak co použijete? Samozřejmě, že plastové dveře a pokud máte již nainstalovány dřevěná okna, použijete samozřejmě dřevěné dveře.

Přečtěte si také informace o plastových oknech. Dozvíte se něco o zasklení, kování, dekorech či profilech plastových oken.

Venkovní dveře mohou být také vyrobeny z hliníku. Ke každým dveřím, zvlášť k těm venkovním, musí být instalovány dveřní doplňky, jako jsou například kliky, zámky a samozřejmě panty, kterými jsou dveře umístěny na „futrech.“

Na venkovní dveře, většinou hliníkové dveře jsou instalovány taktéž hliníkové madla, kterými se lépe otevírají dveře, protože poskytují správný úhel k otevření dveří. Takové madla se instalují většinou na těžké, hliníkové dveře. Dále se dají do vchodových dveří instalovat poštovní schránky.