Jdi na obsah Jdi na menu

Vnitřní dveře

Vnitřní dveře jsou jak jinak umísťovány do interiéru, proto se vyrábí poněkud tenčí, než klasické vchodové dveře, které musí být kvůli ochraně před zloději a jiným podobným neskutečným zlým lidem, hodně masivní, aby se přes ně, jen tak nikdo nedostal.

Interiérové dveře rozdělujeme na moderní design a klasický design. Klasický design je inspirován tím, jak se dveře po staletí vyráběly, takže rámová konstrukce s dřevenými kazetami a sklem. Máte-li ve Vašem interiéru umístěn starožitný nábytek, určitě by se Vám tyto, klasicky zpracované dveře hodily.

Přečtěte si také: informace o výběru dekoru plastových oken. Dekory jsou různé, a co to vlastně dekory jsou? Jsou to barevné varianty, v případě našeho článku, barevné varianty plastových oken.

Dalším typem, tedy moderním typem designu jsou dveře, které jsou vhodné do interiérů s moderním nábytkem. Moderní design je dnes užívanější než klasický, starožitný design. Každé dveře, ať už vchodové, či vnitřní spolu s okny, ať už plastovými okny či dřevěnými, na všem jsou doplňky. Na vnitřních dveřích jsou doplňky, jako je klika, zámek a v neposlední řadě, šíleně postradatelné, panty.